Pronađite nas i na www.centar-origo.hr

hidrokolon terapija u prvom specijaliziranom centru za detoksikaciju u Hrvatskoj

Autotoksemija-trovanje vlastitog tijela

U našim crijevima se godinama nagomilava otpad u obliku mukoidnih naslaga, nakupljenih fekalnih tvari i crijevnih plinova te se procesom raspadanja pretvara u toksičnu masu. Prosječan čovjek može imati 3-8 kg tih tvari dok debljina ovih masa, prema nalazima kirurga, može biti i 1cm. Akumulacija toksičnog materijala u takvome okruženju širi se krvlju i limfnim sustavom po cijelom tijelu. Kada se stvori određena razina toksina dolazi do autotoksemije. Tijelo postaje zasićeno toksinima te ih ne može eliminarati i tako počinje trovati samo sebe uzrokujući mnoge zdravstvene probleme (reumatizm, prekomjernu tjelesnu težinu, kroničnu glavobolju, kronični sinusitis, bronhitis i astmu, kronični umor, probleme kože...).


Defekacija

Defekacija je završni akt probave kada organizam izbacuje u vanjsku sredinu otpadne proizvode probave, tj. izmet. No, možemo li danas sa sigurnošću tvrditi koliko se često treba vršiti velika nužda?! Pa, baš i ne! Zbog čega je to tako?! Uslijed silnih teorija kojim nas se zatrpava...jedni govore da bi to trebalo biti jednom na dan, drugi opet kažu minimalno 2-3 puta...kome vjerovati?! Ako malo razmislimo odgovor je vrlo jednostavan! Koliko uđe-toliko mora i izaći! Ukoliko nije tako, započet je proces postupnog taloženja otpadnih tvari. Što se pak događa uslijed taloženja otpadnih tvari, svima nam je jasno- stvaramo plodno tlo za razvoj mnogobrojnih poremećaja i bolesti.

Preventivno ili kao pomoć već nastalim poremećajima koristi se hidrokolon terapija ili crijevno ispiranje. To je bezbolna i nježna unutrašnja kupka pri čemu se koristi topla filtrirana voda pod blagim pritiskom, pomoću koje se ispiru skladišteni fekalni materijal, plinovi, sluz i toksične naslage sa zida debelog crijeva. Na ovaj način se ne postiže samo čišćenje debelog crijeva, već komplestnu detoksikaciju organizma. Koristi se osjećaju i u smislu da koža postaje čistija i vitalnija, prorjeđuju se i sasvim nestaju glavobolje, cjelokupan organizam je u boljoj formi jer se efikasnije prazni, krvni protok postaje bolji, smanjuje se razina triglicerida i kolesterola, otpornost organizma se povećava, regulira se tjelesna težina...

čitaj dalje: Candida Albicans