Pronađite nas i na www.centar-origo.hr

hidrokolon terapija u prvom specijaliziranom centru za detoksikaciju u Hrvatskoj

Indikacije za hidrokolon terapiju

Indikacije predstavljaju stanja kod kojih je preporučljivo izvoditi hidrokolon terapiju.

Preporuča se izvoditi tretmane kod nekih zdravstvenih stanja kao što su; kronični zatvor, nadutost, usporena probava, dijareja, kod atonije debelog crijeva, iritabilnog kolona (spastični colon), hemoroida, divertikula, kronove bolesti i ulceroznog kolitisa u neaktivnoj fazi, kod prisutnosti parazita i gljivičnih oboljenja, kod astme i alergija, kožnih problema, kod lijenih crijeva, kod kroničnih bolesti (zglobovi, mišići, dišni putevi...), pada imuniteta, migrene i glavobolje, tumori (osim na debelom crijevu)...

Tretman se koristi i kao priprema za crijevne preglede poput kolonoskopije, rectoskopije i sigmoidoskopije te kao priprema kod abdominalnih operativnih zahvata.

Tretmani se također izvode kao priprema za post ili tokom samog posta i pri raznim dijetama kao pomoć kod gubitka kilograma.

Hidrokolon tretmani predstavljaju generalno čišćenje za cijeli organizam, a uvijek ih je najefikasnije provoditi ukoliko se izvode preventivno.Kontraindikacije za hidrokolon terapiju

Kontraindikacije predstavljaju stanja kod kojih nije preporučljivo izvoditi hidrokolon tretmane.

Pa se tako tretmani ne izvode kod ulceroznog kolitisa i kronove bolesti u aktivnoj fazi, degenerativnih bolesti srca, karcinoma crijeva i rectuma, aneurizme srca i velikih arterija, svježeg krvarenja iz probavnog trakta, kod jake anemije, perforacije crijeva, bubrežne insuficijencije, izostanka kontrole sfinktera raznog porijekla, jako izraženih krvarećih hemoroida, ciroze jetre, epilepsije i psihotičnih napada, fisura i fistula, trbušne nekroze nakon zračne terapije, abdominalne hernije i nedavne operacije crijeva i rectuma. Hidrokolon terapija se ne radi ni tijekom trudnoće.

Pogledajte gdje smo i naručite se na hidrokolon terapiju