Pronađite nas i na www.centar-origo.hr

hidrokolon terapija u prvom specijaliziranom centru za detoksikaciju u Hrvatskoj

Postupak tretmana

Tretman je potpuno bezbolan i opušten, traje 45 min, izuzev prvog tretmana koji traje pola sata, dok velika količina vode kontinuirano ispire crijevo. Koristi se monitorna tehnologija sa zatvorenim sistemom dovođenja vode u debelo crijevo i odvođenja otpada direktno u odvod te je time postignuta maksimalna higijena i nema nikakvih mogućnosti zagađenja niti neugodnih mirisa.

Specijalno dizajnirano jednokratno crijevo s rektalnim nastavkom (samo 3-4 cm) postavi se u rektum. Aparat omogućava pročišćenoj vodi temperature tijela slobodan protok kroz malo crijevo za vodu, a kroz veliko crijevo za otpadni materijal odnosi višak vode, fekalne tvari, plinove, sluzi, parazite i ustajalu žuč direktno u sanitarnu cijev. Nakon tretmana, ostatak vode i ostalih sadržaja u debelom crijevu oslobađa se na WC-u, dok se poslije toga slobodno može vratiti svojim dnevnim aktivnostima.


Cilj hidrokolon terapije

Cilj hidrokolon terapije je detaljna detoksikacija organizma. To se postiže postepenim natapanjem naslaga s crijevnog zida te njihovim eliminiranjem, a sve kako bi se spriječio daljni odlazak toksina u krv tj. onemogućilo daljnje cirkuliranje našim tijelom u svrhu poboljšanja zdravlja i dovođenje kvalitete života na višu razinu. U rijetkim slučajevima izvodi se jednokratno npr. u svrhu pripreme osobe za kolonoskopiju.

Za vrijeme prvih par tretmana obično se oslobađa tek nedavno uskladišteni otpad dok se tvrdokorne naslage za to vrijeme natapaju i one zahtjevaju veću pažnju, više vremena i promjenu prehrane. Kako je svatko od nas različit tako je različito vrijeme kada počinje obilna eliminacija, kod nekoga je to prije a kod nekoga ipak treba malo više vremena a i strpljenja. Detoksikacija tijela nije jedino djelovanje hidrokolon terapije nego se njezino djelovanje očituje i kroz Duhovni aspekt. Često puta s takvim ostacima fizičkih toksina izlaze i emocionlano-mentalni toksini odnosno oni koji su i uzrokovali pojavu fizičkih toksina. Kako se tijelo oslobađa svih navedenih toksina dolazi do oslobađanja “starih blokada”. Osoba za vrijeme same detoksikacije procesuira misli i emocije tako da nije rijetkost da zauzme potpuno nove poglede i svijest o vlastitom tijelu, svijetu i životu. Samim procesom osvješćivanja sebe i svog tijela otvaraju se neslućene granice individualnog razvoja i dobrobiti svakog pojedinca kako na zdravlje tako i na kvalitetu života.


Koliko često se izvodi tretman?

Treba uzeti u obzir da svaka osoba ima različite prehrambene navike i životni stil, stoga je i potreban broj tretmana različit od osobe do osobe. No, već nakon trećeg tretmana može se na osnovi promatranja eliminirane tvari znati koliko je otprilike potrebno za potpuni učinak. Preporuča se napraviti pet do deset tretmana (najviše dvanaest), dva do tri puta u tjednu jer obično za prvih par tretmana izlaze tek nedavno uskladištene štetne tvari i plinovi. Već se nakon trećeg tretmana, preko transparentne cijevi, mogu vizualno pratiti stare gumatozne mase koje su se u crijevima nakupljale cijeloga života. Ovisno o osobnoj potrebi i vrsti poremećaja može se preporučiti više, redovitih periodičnih tretmana.

čitaj dalje: Indikacije i kontraindikacije hidrokolon terapije